Tuesday, March 15, 2011

MODERN SOLO PIANO 2 cu VASSILIS TSABROPOULOS la Teatrul Naţional Bucureşti



Teatrul Naţional din Bucureşti şi Green Hours 22 jazz-café continuă programul
TNB Parateatral- Muzică cu al doilea recital Modern Solo Piano.

Publicul bucureştean este invitat în seara de 26 martie 2011 la ora 19.00 la Sala Atelier a Teatrului Naţional pentru a se bucura de recitalul-eveniment al extraordinarului pianist grec VASSILIS TSABROPOULOS.
Artistul va susţine un program cu muzica de pe ultimul său disc intitulat ”The Promise”, editat de celebrul label ECM Records. ”The Promise” ofera 11 miniaturi muzicale originale de o profundă sensibilitate şi pline de poezie.
« Atât ca interpret, cât şi ca ascultător, încerc să descopăr frumuseţea din interiorul
lucrurilor, în detalii şi nuanţe… » ( Vassilis Tsabropoulos).

În deschiderea concertului invitatului grec va avea loc minirecitalul unei promiţătoare pianiste românce de numai 13 ani, DARIA IOANA TUDOR.
Prin această iniţiativă lansată în premieră, Teatrul Naţional doreşte să ofere tinerelor talente din România o şansă în plus pentru a fi cunoscute de către publicul românesc.

UN EVENIMENT Jazz.ro

Biletele (preţ unic: 50 lei) se găsesc la Agenţia de Bilete a TNB.


Vassilis Tsabropoulos :

Născut la Atena, Vassilis Tsabropoulos a început de timpuriu studiul pianului, iar la vârsta de numai 10 ani câştigă concursul de compoziţie UNICEF. Studiază pianul la Conservatorul Naţional din Atena şi apoi, ca bursier Onassis, la Conservatorul din Paris, la Academia din Salzburg şi la Julliard School avându-i ca profesori, printre alţii, pe Rudolf Serkin şi Tatiana Nikolayeva. Ca pianist a colaborat cu numeroase orchestre din Grecia şi din întreaga lume ca Filarmonica Cehă, Yuta Symphony Orchestra, Budapest Chamber Orchestra, Sofia Philharmonic, Italy Radio Orchestra, Athens Camerata, Athens Radio Symphony Orchestra, Color Orchestra, Orchestra din Lyon şi Houston Philharmonic. Participă la festivaluri europene de prestigiu şi susţine numeroase concerte, recitaluri şi concerte de cameră în oraşele importante ale lumii. Se bucură de o largă recunoaştere internaţională ca interpret de muzică clasică şi contemporană (cu un repertoriu care se întinde de la Beethoven, Mozart, Chopin şi Bach, până la ruşii Rachmaninov, Prokofiev şi Skriabin), valenţă căreia i-a adăugat în ultimii ani aceea de virtuoz al improvizaţiei la pian şi în domeniul compoziţiei.
Din anul 2000 a încheiat un contract cu casa de discuri ECM Records.

Daria Ioana Tudor:
Născută la Ploieşti în 1997, Daria debutează în activitatea pianistică în 2002, câştigând , la numai 5 ani, premiul I la Concursul Naţional “ Paul Constantinescu”, la Ploieşti ; în anii 2003 si 2004 participa şi câştigă Premiul I la o serie de concursuri naţionale (Concursul “Marţian Negrea”, Concursul “Paul Constantinescu”) şi internaţionale ( “Pro Piano” , “Jeuneusse Musicales”). Prima ieşire peste hotare, în
2005, îi aduce în Italia Marele Premiu Absolut la Concursul European de Interpretare “Antonino Miserendino”.
Daria Ioana Tudor are la activ recitaluri în ţară şi în străinătate (Berlin, Tel Aviv) precum şi concerte cu Filarmonici din ţară (Orchestra de Camera Radio, Orchestra din Ploieşti, Orchestra din Craiova, etc).
În prezent este elevă a Liceului de Muzică « Dinu Lipatti » din Bucureşti, la clasa Prof. dr. Adriana Bocăneanu. Din 2005 se află şi sub îndrumarea competentă a Prof.Univ. Dr. Şerban – Dimitrie Soreanu de la Universitatatea Naţională de Muzică din Bucureşti.
“…un copil de o excepţională valoare…”- Ilarion Ionescu-Galaţi (dirijor)/ 2007 
“… un talent deosebit, o prezenţă scenică remarcabilă şi un simţ muzical care ne lasă să întrevedem un viitor de excepţie.” – Matei Varga (pianist – solist concertist al
Filarmonicii din New York) / 2010
“...o fascinantă interpretare...” – Acad. Solomon Marcus / 2010

No comments:

Post a Comment