Saturday, March 19, 2011

„Asediații liberi” - spectacol la TNB



Luni, 21 martie, orele 19.00 la Teatrul National Bucureşti, Sala Ion Luca Caragiale, va avea loc spectacolul de dans, muzică şi poezie “ASEDIAŢII LIBERI”.
Spectacolul este organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Greciei (25 Martie), eveniment susţinut de Camera de Comerţ şi Industrie Eleno-Română.
Spectacolul este inspirat de creaţia poetică omonimă a poetului naţional al Greciei Dionysios Solomos, autorul imnului naţional elan.
Concepţia artistică şi coregrafia îi aparţin dnei Amalia Strinopoulou, coregraf din Grecia.
Amalia Strinopoulou s-a născut la Grevena. Trăiește și îşi desfășoară activitatea profesională în Thessaloniki și București. A studiat filologia engleză la Universitatea „Aristotelis“ din Thessaloniki, și dansul, în America. Este dansator solist, profesor de dans și scenograf. A înfiinţat trupele de dans „Horokyttaro“ și „Vertige“. Împreună cu Afroditi Ioannidou, a întemeiat trupa de actorie „Methexi“.
Participă actorii Afroditi Ioannidou (Teatrul de Stat al Greciei de Nord), şi Gina-Alina Patilea şi Fineta Grigorescu, precum şi Grupul de Dansatori Romani “Vertige” format din dansatori profesionişti, majoritatea studenţi şi masteranzi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale din Bucureşti.
Spectacol organizat cu sprijinul Ambasadei Elene la Bucureşti şi al Fundaţiei Culturale Dimitrie şi Elena Grigoriadi.

No comments:

Post a Comment