Monday, July 6, 2009

Στιγμιότυπα από τη συναυλία των αδελφών Βουγιουκλή




H Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ταξίδεψαν το ρουμανικό κοινό σε διάφορα μέρη του κόσμου και με το πλούσιο μουσικό τους πρόγραμμα απέσπασαν παρατεταμένα ενθουσιώδη χειροκροτήματα στο τέλος κάθε παράστασης στο θέατρο και στο βιβλιοπωλείο. Με το προσεχτικά επελεγμένο ρεπερτόριό τους οι αδελφές Βουγιουκλή δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που θύμιζε στους παραβρισκομένους τα Βαλκάνια και άλλα οικεία μέρη του κόσμου.
Ο ενθουσιασμός του κοινού έφτασε στο κατακόρυφο με το περίφημο ρουμανικό τραγούδι Cine iubeşte şi lasă (Όποιος αγαπά κι αφήνει), γνωστό στο κοινό στην αξέχαστη ερμηνεία της Maria Tănase. Η φωνή και οι κινήσεις της Σουζάνας Βουγιουκλή, καθώς και η συνοδεία της Ελένης στο πιάνο εντυπωσίασαν όσους τις άκουσαν και οι οποίοι τις αποθέωσαν γι’ αυτήν την εξαιρετική ερμηνεία του γνωστού ρουμανικού τραγουδιού.
Η Ελένη και η Σουζάνα αισθάντηκαν πολύ κοντά το ρουμανικό κοινό το οποίο, κατά τη δήλωσή τους, το κέρδισαν βαθμηδόν, γεγονός που έγινε σαφές μετά τ
ην ολοκλήρωση των δυο συναυλιών όταν ο κόσμος έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσει το έργο των καλλιτεχνών ζητώντας την επανάληψη παρόμοιας παράστασης.
Στις 2 και 4 Ιουλίου παραβρέθηκαν στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, δημοσιογράφοι, Ρουμάνοι καλλιτέχνες και φίλοι της Εστίας του ΕΙΠ.



Στιγμιότυπα από τη συναυλία των αδελφών Βουγιουκλή στο Εθνικό Θέατρο του Βουκουρεστίου



Στιγμιότυπα από τη συναυλία των αδελφών Βουγιουκλή στο Βιβλιοπωλείο Carturesti


No comments:

Post a Comment