Thursday, June 2, 2016

NIC 2016 - Concert de muzică clasică



Concert de muzică clasică, susținut de Ioana Turcu (flaut) și Raluca Stratulat (vioară). 
Programul cuprinde interpretări în primă audiție în România a unor compoziții grecești. 
Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația MKlasica Melos.    

Cu participarea actriței Dina Rotary.
_______________________________



Violonista Raluca Stratulat s-a născut în București, în 1980. A absolvit Conservatorul din București și a urmat master class-uri susținute de Gerhard Hamann, Alexandru Gavrilovici, Şerban Lupu, Monte Belknap, Ladislau Csendes, Wolfgang Klos. A colaborat cu orchestre internaționale, precum Orchestra Internazionale Giovanile da Camera, Philharmonie Junge Donau și Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”. A participat la diverse festivaluri de muzică, printre care Festivalul „Dinu Lipatti”, Young People and The Music Festival, Shumsky Musicfest, International New Music Week (București, 2012), Baroque Week (București, 2012). A câștigat premii naționale și internaționale de interpretare.
A luat parte la concerte și recitaluri din România, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și SUA. Din anul 2005, predă muzică de cameră la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”. Este membru al ansamblului SonoMania.


Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, Ioana Turcu (Anastasiu) şi-a completat studiile în Elveția la Hochschule für Musik und Theater Bern, unde a obținut diploma de master la clasa prof. Heidi Peter Indermuhle. A participat la master class-uri cu Pierre Ives Artaud, Mathias Ziegler, Alan Weiss și Marina Piccinini.
În 2015 a obținut „cum laude” titlul de Doctor European în Muzică la Universitatea din Granada, Spania, unde este membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european „Educacion musical – una perspectiva multidisciplinar”, semnând studii şi articole publicate în reviste de specialitate.
Este laureată a numeroase premii naționale şi internaționale. Ioana Turcu a activat între anii 2007-2010 ca profesor de flaut în cadrul cursurilor Eduardo Ocon, Malaga, Spania. În perdioada 2007-2011 a predat la „St. George’s” British School din Malaga, Spania. În prezent este profesor de flaut la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”. Din 2005, este alături de Academia ICon Arts, în calitate de profesor de flaut.


_________


În parteneriat cu:


No comments:

Post a Comment