Friday, April 29, 2016

Mica Anglie - Festivalul Filmului European 201612 mai, ora 19.00

ICR, Aleea Alexandru 38

Μικρά Αγγλία / Mica Anglie / Little England
Grecia, 2013, 132'
dramă romantică

Regia: Pantelis Voulgaris
Scenariul: Ioanna Karystiani
Imaginea: Simos Sarketzis
Montajul: Takis Giannopoulos
Muzica: Katerina Polemi
Cu: Pinelopi Tsilika, Sofia Kokkali, Aneza Papadopoulou
Distribuit de: Mikra Agglia 

„Am fost inspirat de natura umană. De poveștile de viață. De marinarii care cutreieră mările și oceanele. De femeile oropsite de valurile de singurătate.” Pantelis Voulgaris

O casă, un bărbat, două surori, un secret. Orsa, fire retrasă, este îndrăgostită în taină de locotenentul Spyros. Sora ei mai mică, Moscha, energică și visătoare, vrea să plece de pe insula pe care trăiesc pentru a evita destinul femeilor care se căsătoresc cu marinari. Pentru mama lor, al cărei soț este căpitan și preferă marea în detrimentul casei, dragostea înseamnă doar probleme și suferință. Ea își căsătorește fetele după propriile interese: pe Orsa cu Nikos, căpitan, iar pe Moscha cu Spyros, ajuns și el căpitan. Cele două surori continuă să locuiască în aceeași casă, dragostea interzisă otrăvindu-le viețile.

Pantelis Voulgaris s-a născut în Atena și a studiat la Școala de Film de la Stavrakou. Filmele sale, printre care se numără The Engagement of Anna, Stone Years, Quiet Days in August și Brides, au fost apreciate la nivel internațional și au primit numeroase premii, Voulgaris fiind astăzi unul din cei mai importanți regizori ai generației sale. A regizat și documentare și piese de teatru. Scenariul filmului Mica Anglie este scris de soția lui, Ioanna Karystiani, o adaptare a romanului cu același nume.

Premii și festivaluri: 

2014: Hellenic Film Academy Awards (Best Film, Best Cinematography, Best Scenography, Best Costume Design, Best Sound, Best Make-Up), Shanghai IFF (Best Film, Best Director)

Cairo IFF (2014), Palm Springs IFF, European Union FF, Pantalla Pinamar FF, Athens FF (2015)


No comments:

Post a Comment