Monday, March 19, 2012

„Asediații liberi”



„Asediatii liberi” se mută pe Lipscani







Cu ocazia Zilei Naționale a Greciei (25 martie), Fundația Culturală Greacă vă invită luni, 26 martie, orele 19.00, sau marți, 27 martie, orele 19.00, la spectacolul de dans contemporan, muzică, teatru și poezie “Asediații Liberi”, după creația poetică omonimă a poetului național al Greciei Dionysios Solomos, care va avea loc la Teatrul de pe Lipscani, Sala „Rapsodia” (Str. Lipscani, nr. 53). Evenimentul este organizat sub auspiciile Ambasadei Republicii Elene la București și cu sprijinul Uniunii Elene din România și al Biroului de Presă al Ambasadei Republicii Elene.

Concepția artistică și coregrafia îi aparțin doamnei Amalia Strinopoulou, coregraf din Grecia. Participă grupul de dansatori români VERTIGE, precum și actrița Afroditi Ioannidou (Teatrul de Stat al Greciei de Nord). Fragmente importante ale operei vor fi recitate în limba româna de către două dintre membrele grupului VERTIGE, Gina-Alina Patilea și Fineta Grigorescu.

„Solomos pune în contrast suferința și mizeria îndurate de locuitorii orașului elen Mesologhi, în decursul unui an de asediu, cu momentele frumoase din viața acestora, cu lucruri importante precum prietenia, iubirea, primavara”, a spus Amalia Strinopoulou la conferința de presă organizată cu prilejul acestui spectacol. „Experiența mea cu dansatorii români a fost inedită, ei și-au însușit ideile acestui poem, le-au trăit și le-au împletit cu propriile trăiri. Libertatea este un ideal al tuturor popoarelor, atitudinea este aceeași”, afirmă regizorul și coregraful spectacolului.

Prețul unui bilet este 20 ron, iar biletele pot fi găsite la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani sau la distribuitorii autorizati (myticket.ro si bilete.ro).

Dansatori: Simona-Cristina Mandache, Mihai Pricope, Virginia Negru, Galea Bobeicu, Emanuela Mitrea, Carmen Bargan, Iaela Cocoara, Loredana Nicola, Mihaela Culda, Georgiana Dobre, Florin Munteanu si Andra-Mihaela Burca.


Myticket

No comments:

Post a Comment