Friday, November 12, 2010

„... și Julieta”



... și Julieta

Spectacol de dans și teatru,

inspirat de piesa omonimă semnată de Akis Dimou

Organizator – Fundația Culturală Greacă din București



Ca urmare a propunerii de parteneriat lansate institutelor culturale străine din România de către Teatrul Naţional Bucureşti, Fundația Culturală Greacă din București organizează, în ziua de 15 noiembrie 2010 (ora 19.00), la Sala Atelier a Teatrului Național din București, spectacolul de teatru și dans …și Julieta, inspirat de piesa omonimă a scriitorului grec Akis Dimou. Participă trupa de dans „Vertige“, condusă de către dna Amalia Strinopoulou, care semnează, totodată, și scenografia acestei reprezentații. Regia îi aparține dnei Afroditi Ioannidou, profesor de artă dramatică și reputată actriță a Teatrului de Stat al Greciei de Nord.


Akis Dimou s-a născut la Amaliada. Și-a făcut studiile universitare la Facultatea de Drept a Universității Aristotelis din Thessaloniki. A debutat în 1995, cu piesa de teatru „… și Julieta”.


…și Julieta

De foarte devreme, copilițe fiind încă, am început să-l visăm… pe Romeo. Îl înveșmântăm în culori care se schimbă cu timpul. Culori calde sau intense, culori romantice sau realiste, raționale sau absurde, culori ale pasiunii… Și așteptăm.

Îl așteptăm pe Unicul, singurul bărbat al cărui farmec, odată întâlnit, ne va face să strigăm: „Dacă nu acesta este alesul meu, atunci cine mai poate fi?“.

Julieta noastră, așa cum o sugerează și textul lui Akis Dimou, și-a trăit visul pasiunii sale într-o căsnicie, în care însăși această pasiune, asemenea unei rozătoare perfide, a făcut-o să se irosească și să se destrame.

Ajunsă deja la maturitate, vârstă la care aducerile-aminte nu mai rănesc cu aceeași intensitate, după ce a încercat zadarnic să trăiască ceva nou, Julieta reînvie amintiri și își pune întrebări despre corectitudine, greșeală, vis, realitate, despre iubire și pasiune, despre rațiune și alegere, despre timp, viață și moarte.


Amalia Strinopoulou

S-a născut la Grevena. Trăiește și își desfășoară activitatea profesională în Thessaloniki și București.

A studiat filologia engleză la Universitatea „Aristotelis“ din Thessaloniki, și dansul, în America.

Este dansator solist, profesor de dans și scenograf.

A înființat trupele de dans „Horokyttaro“ și „Vertige“.

Împreună cu Afroditi Ioannidou, a întemeiat trupa de actorie „Methexi“.


Afroditi Ioannidou

S-a născut, trăiește și își desfășoară activitatea profesională la Thessaloniki.

A studiat teatrul și muzica clasică.

Este actor, regizor și profesor de actorie.

A lucrat ca actriță, timp de treizeci și doi de ani neîntrerupți, la Teatrul de Stat al Greciei de Nord și, în continuare, a colaborat cu trupe de teatru din Thessaloniki.

A regizat peste douăzeci de spectacole.

În ultimii douăzeci de ani, predă arta dramatică, la toate nivelurile de învățământ.

Împreună cu Amalia Strinopoulou, a întemeiat trupa de actorie „Methexi“.


Afroditi Tzovani

Actor la Teatrul de Stat al Greciei de Nord, timp de douăzeci de ani, și la Teatrul Liber, timp de cincisprezece ani, a jucat în piese de Euripide, Aristofan, Plaut, Shakespeare, Mollière, Pirandello, Xenopoulos, Psathas, Anagnostakis etc.

A luat parte la numeroase producții cinematografice și radiofonice după lucrări de Kanellopoulos, Koundouros, Alexakis ș.a.


Coregrafie, aranjament muzical: Amalia Strinopoulou

Regia, imagine: Afroditi Ioannidou


Participă:

Afroditi Tzovani

Ioana Macarie. Dansator și coregraf independent . Spectacole la Teatrul Masca: Una historia de Tango și Iunia (în lucru, regie și coregrafie).

Lelia Marcu. Născută în 1981, la Ploiești. Absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, membră a Companiei PASSE-PARTOUT (Dan Puric). Spectacole:Chicago, Oui Ba Da, Noi, Don Quijote, Royal Fashion.

Fineta Grigorescu. Născută în 1979, la Dr. Tr. Severin. Licențiată în „Arta actorului”, masterand la „Arta interpretarii caracterelor dramatice”. Spectacole:Cântăreața cheală, Unchiul Vanea, Vrăjitoarele din Salem, Pelicanul, Stele pe cerul dimineții, Priveste înapoi cu mânie. Colaborări: Amalia Strinopoulou, Konstantin Mihos, Herman Diephuis. Workshops: Dan Puric, David Esrig, Richard Schechner.

Virginia Negru. S-a născut în Republica Moldova. Studentă la Facultatea de Coregrafie „Gheorghe Cristea”. A participat la workshopuri și dance projects cu Sybrig Dokter și Benno Voohram, Scott Wells, Katrina Eriksson, Catrina Choate, Konstantinos Mihos și Amalia Strinopoulou.

Gina-Alina Patilea. S-a născut în 1982, la Tecuci. A absolvit Facultatea de Arte, Secția Actorie. Spectacole: Rinocerii (regia Cătălina Buzoianu), Lecția (regia Anca Maria Colțeanu). A mai participat în spectacolele: Spune adevărul puterii, Mâncăm împreună, Asediații liberi, Don Juan se întoarce de la război, Folclorik.

Simona Mandache. A absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali. Studiile universitare le-a făcut la Secția de Coregrafie (UNATC). Este în ultimul an de master, Secția Coregrafie. A colaborat cu Catedra UNESCO și cu alte teatre din București.

Florin Munteanu. Are 22 de ani. S-a născut la București și este student în anul al III-lea, la UNATC, Secția de Coregrafie. De la 11 ani face dansuri sportive și a luat parte la numeroase spectacole.






Sponsori:

ROMTELECOM


BANK OF CYPRUS

DIRENT

ALUMIL

No comments:

Post a Comment