Friday, December 17, 2010

AEOLIS-Cultural Development Society of Lesvos & the Hellenic Culture Centre.

We are happy to invite you to the programmes organized next spring and summer by

AEOLIS-Cultural Development Society of Lesvos Island

and the Hellenic Culture Centre.

GRANTS offered!

AEOLIS offers 3 individual grants to students of Modern Greek and Classical Studies Programmes in Universities!The grants cover the participation fee for a one-week group course of Modern Greek in any level. Contact us for details on the application.

Individual grants by the Lifelong Learning Programme (LLP) of the European Union.

Educators of adults or professionals involved in adult education programmes in various organizations can get anindividual grant to cover all their expenses.

Contact us to guide you to fill in your application!

DEADLINES FOR the LLP GRANT APPLICATIONS:

14/1/2010 (for programmes starting in May, June, July and August 2011)

29/4/2010 (for programmes starting in September, October, November and December 2011)

PROGRAMMES OFFERED BY AEOLIS (starting in 13 June 2011):

  • Greek Language and Culture Programme (all levels and special courses: Greek Language for interpreters and translators, Greek Katharevousa and Greek Literature for Advanced students)

· Ancient Greek programme

· Languages United: Greek and Turkish Tandem

· European Cultural Identity and Greece (starting in 3 October 2011)

Visit http://www.aeolis.edu.gr/lang-en/greek-language-programme/programme.html

for details!

PROGRAMMES OFFERED BY the HELLENIC CULTURE CENTRE:

  • Language Courses in Athens (start dates: 16 May 2011, 13 June 2011 and 19 September, 7 November 2011)

Visit http://www.hcc.edu.gr/en/languagecourses

  • “I TEACH GREEK” in Lesvos (Teacher training seminar for teachers of Modern Greek) (22-26 August 2011)

Visit http://www.hcc.edu.gr/en/are-you-a-teacher/i-teach-greek

ATTACHED: SUMMER 2011 programmes in LESVOS ISLAND

Hellenic Culture Centre URL: www.hcc.edu.gr

18 Derigny St., 10434 Athens, GREECE

Tel. (+30) 210 5238149, Fax (+30) 210 8836494

e-mail: vassia@hcc.edu.gr , and ifigenia@hcc.edu.gr

AEOLIS Cultural Development Society of Lesvos Island URL: www.aeolis.edu.gr

Skala Loutron, 81100 Mitilini, Lesvos, GREECE

Tel (+30) 22510 91660, Fax (+30) 2251091661

e-mail: info@aeolis.edu.gr



See more

Monday, December 13, 2010

Concert de Crăciun - 19 decembrie

Asociaţia Culturală Româno-Elenă „Romiosini” și Fundaţia Culturală Greacă din Bucureşti organizează, cu sprijinul Ambasadei Republicii Elene la Bucureşti, concertul de colinde tradiţionale greceşti

COLINDELE ELINILOR/ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”

(imnuri bizantine şi colinde tradiţionale greceşti).

Colindele vor fi interpretate de o formaţie vocal-instrumentală condusă de protopsaltul Paraclisului Ambasadei, dl. Viorel Iosif.

Spectacolul va avea loc duminică, 19 decembrie a.c., la Centrul Cultural al Ministerului de Interne,

Sala „Nichita Stănescu”, str. Mihai Vodă, nr. 17, sector 5 (zona Izvor),

începând cu orele 18.00.

_______________________________________

Ο Ρουμανο-Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ρωμιοσύνη” και η Εστία Βουκουρεστίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

οργανώνουν, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας Βουκουρεστίου,

συναυλία παραδοσιακών ελληνικών καλάντων με τίτλο

“Τα Κάλαντα των Ελλήνων”.

Τους βυζαντινούς ύμνους και τα παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα αποδίδει χορωδία που διεύθυνει ο πρωτοψάλτης της Ελληνικής Εκκλησίας, ο κ. Viorel Iosif.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών,

στην αίθουσα „Nichita Stănescu” (Mihai Vodă, αριθ. 17, sector 5, zona Izvor),

στις 18.०० η ώρα.





Vedeţi, de asemenea, şi pagina Hotnews

Wednesday, December 1, 2010

Nikos Kavvadias




Nikkos Kavvadias, poetul mărilor și al iubirii neîmplinite - 100 de ani de la nașterea sa




Prin această expoziție, Fundația Culturală Greacă își propune să-l prezinte publicului din România pe poetul grec Nikos Kavvadia (1910-1975). În istoria literară a Greciei, Kavvadias este poetul mărilor, al iubirii neîmplinite, dar el este, totodată, o personalitate originală a cărei ființă izvorăște din legăturile dintre marinari și femeile din porturi, dintre oameni proveniți din medii sociale diferite.
Un Ulise modern. Singura diferență fiind aceea că poetul Kavvadias nu a visat niciodată la întoarcerea pe uscat, nu și-a căutat propria Ithaka. Dimpotrivă, și-a dorit să fie înmormântat "într-o mare adâncă, în Indiile îndepărtate", dorință neîmplinită însă, fiindcă și-a dat ultima suflare pe uscat. Telegrafistul de pe cargoboturi, poet și scriitor al rătăcirii, îndrăgostit de mare, de porturi și de femeile care adastă acolo, prieten și frate cu marinarii de pe vapoare, nu se numără printre poeții care au slăvit Grecia, peisajele, istoria sau oamenii patriei sale. Nu se referă la condițiile istorice din țara sa (1930-1970), cu excepția a două sau trei poeme, dar și acestea necuprinse în plachetele de poezie publicate.



E de negăsit pe Maree Egee sau pe vreo insulă grecească. Kavvadias este într-o permanentă mișcare. Se află undeva între Peru și Orientul Îndepărtat, în Africa și în Europa de Vest. Se confruntă cu forțele naturii, cu oameni de pretutindeni, cu dorințele și visele acelora care au patrie doar corabia, între cer și mare, străin prin porturile de pe uscat.
Textele sale, un material poetic biografic cu vădită teatralitate, se disting prin caracterul lor internațional, cosmopolit și prin influențele sale interculturale. În versurile sale pot fi găsite referințe la picturile în ulei ale lui Goya, la figurile lui Modigliani, la tablourile lui Giorgione. Alături de acestea, există numeroase poeme care trimit la Lorca și la Che Guevara.



În cadrul expoziției există scene din viața și călătoriile lui N. Kavvadias, fotografii cu oameni și porturi care apar în poemele lui. Printre acestea, sunt incluse poezii și texte - toate traduse în limba română -, într-o încercare de a-l apropia pe vizitator de poezia lui Marabou (diminutiv atribuit poetului de către prietenii săi, după titlui poemului omonim).



Expoziția este completată de date biografice, de o cronologie, de bibliografie și de o colecție a volumelor publicate în Grecia (Editura Agra), de studii despre opera poetului, precum și de material optico-acustic cu poemele puse pe muzică.

Alte evenimente

Proiecția documentarului realizat de către Katerina Patroni, Cu privirea îndreptată spre uscat, care este inspirat de opera lui Nikos Kavvadias și prezintă viața marinarilor pe vapor. Totodată, va fi proiectat filmul O țigară în timpul cartului realizat de Anais Konsta și Yannis Theodorakopoulos

6 decembrie 2010 - 6 februarie 2011

Wednesday, November 24, 2010

Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki

Priviri spre Balcani


Secțiunea ”Priviri spre Balcani”, din cadrul celei de-a cincizeci și una ediții a Festivalului Internațional de Film de la Thessaloniki, prezintă cele mai importante filme balcanice, precum și un omagiu-surpriză închinat faimoasei Școli de Benzi Desenate de la Zagreb.

Participă filme semnate de cineaști consacrați din Balcani: Aurora, în regia românului Cristi Puiu, Kıskanmak/ Invidia (2009), în regia lui Zeki Demirkubuz, care investighează numeroasele fațete ale invidiei, și Cirkus Columbia, în regia lui Danis Tanovic (Bosnia), propunere oficială a Bosniei-Herțegovinei pentru Premiul Oscar, la Secțiunea ”Cel mai bun film într-o limbă străină”. În paralel, sunt prezentate noi creații cinematografice din Bulgaria, Croația, România, Serbia, Slovenia etc.


Într-o lume a antitezelor, a descompunerii și a frumuseții, cineaștii balcanici își construiesc poveștile în jurul reconfigurării modelului familial, după destrămarea formei tradiționale a familiei, privită ca nucleu al societății.

Un exemplu caracteristic este reprezentat de filmul lui Oleg Novkovic, Beli beli svet/ Albă, albă lume, cu subtitlul Opera minerului. În ritmul tărăgănat de tango al compozitorului Boris Kovac, cântece de jale răsar din melancolia Balcanilor, interpretate de personaje învinse, decimate, care se chinuiesc să își găsească echilibrul și sensul vieții, care se agață de toate și de toți pentru a merge mai departe. Scenariul este semnat de scriitoarea și poeta Milena Marcovic și se focalizează asupra vieților risipite ale eroilor, oglindind rămășițele unei societăți descompuse, așa cum este aceasta descrisă pe fondul orașului Bor din Serbia de Sud.

În același oraș industrializat, în Bor, se desfășoară și acțiunea filmului Tilva Roš (participare la Crossroads, 2008), primul film de lungmetraj al lui Nikola Ležaić (Serbia). În pragul maturizării, personajele din Tilva Roš își dispută un loc în lumea adulților, în vreme ce se agață de spontaneitatea vârstei lor, refuzând să piardă ceea ce-i definește.


Un loc discret, nu numai îm cadrul noului cinematograf românesc, dar și în plan internațional, le revine lui Florin Șerban și filmului său premiat cu ”Ursul de Aur” (Berlin), Eu când vreau să fluier, fluier (nominalizat la Premiile Oscar). Șerban desființează hotarele geografice pe care singur le trasează, și anume pușcăria, și își psihanalizează personajul prin intermediul unei povești de iubire și al unei drame de familie. Viitorului sumbru care i se deschide tânărului său erou, regizorul opune un prezent care funcționează uneori ca o clepsidră, alteori, ca un scut de apărare. Un cinema strălucit, realist, un pendul sentimental, care bate între distrugere și speranță.

Impresionant este și debutul cinematografic al turcului Seren Yüce, Cogunluk/ Majoritatea. Făcându-și ucenicia pe lângă Fatih Akin și Yesim Ustaoglu, Yüce înoată în ape adânci, străduindu-se să facă anatomia societății turcești contemporane, printr-o critică acerbă adusă structurilor anacronice ale acesteia. Prin intermediul unei istorii a maturizării, văzută prin ochii unui tânăr băiat, fiul unei familii burgheze, filmul reprezintă un studiu despre responsabilitatea individuală și colectivă, despre inerția unui singur individ în fața unui mediu aflat într-o tot mai rapidă schimbare.

Tot din Turcia este și ultimul – și cel mai matur – film regizat de Reha Erdem, Kosmos/ Lume. Filmul, cu o imagine impecabilă, vine în opoziție cu mica lume putredă a eroilor săi, într-un oraș de graniță uitat de timp. Acolo va ajunge personajul principal al lui Erdem, un scamator cu harul de a vindeca trupul, dar nu și sufletul.


Românul Răzvan Rădulescu semnează scenariul filmului de debut al regizorului bulgar Dragomir Sholev, Podslon/ Refugiul. Familia, prăpastia dintre generații, inerția și lipsa esențială a comunicării traversează tematic filmul, care îl are drept erou principal pe Radu, un tânăr în vârstă de 12 ani, aflat la vârsta maturizării.

Festivalul Internațional de Film de la Thessaloniki se desfășoară în perioada 3-12 decembrie.

Comunicat de presă:

greacă:

http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=607&newsid=1375

engleză:

http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=en-US&loc=1&&page=607&newsid=1375

Friday, November 19, 2010

FCG la Gaudeamus

Fundaţia Culturală Greacă din Bucureşti,
la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus




Fundaţia Culturală Greacă din Bucureşti prezintă, anul acesta, la standul Centrului Naţional al Cărţii din Atena, următoarele secţiuni:
1. "Grecia, un itinerariu în imagini", cu albume fotografice din colecţia Fundaţiei
2. Premiile literare de Stat 2006-2009 (cu sprijinul Departamentului Literar al Ministerului Culturii din Grecia)
3. Traduceri literare din neogreacă în română (în colaborare cu Editura Omonia).

Cea de a XVII-a ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură, manifestare cu o tradiţie începută în 1994, iniţiată şi organizată de Societatea Română de Radiodifuziune, ca parte din Programul LECTURA, va avea loc începând de joi, 18 noiembrie până luni, 22 noiembrie 2010, în Pavilionul Central Romexpo.
Începând cu acest an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare. În 2010, Invitatul de Onoare este Belgia - Wallonie Bruxelles, opţiune bazată pe afinităţile culturale comune şi pe oportunităţile de cooperare şi schimburi profesionale pe piaţa cărţii, între cele două ţări. Momentul marchează şi Preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie-decembrie 2010.

Preşedintele de Onoare al Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2010 este domnul Jaques Dubois, filolog belgian cu o solidă reputaţie internaţională, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precădere în sfera romanului poliţist şi a operei lui Georges Simenon.


www.gaudeamus.ro



18 - 22 noiembrie 2010
Pavilionul Central Romexpo
Mărăşti nr. 65 - 67 (Piaţa Presei Libere)

Cu sprijinul:
DIRENT GROUP S.A.

Tuesday, November 16, 2010

Melina Merkouri - Omagiu cinematografic

Melina Merkouri


Jules Dassin



Omagiu cinematografic închinat

Melinei Merkouri și lui Jules Dassin

Fundația Culturală Greacă din București organizează, în colaborare cu Institutul Francez, un omagiu cinematografic închinat Melinei Merkouri și lui Jules Dassin.

Sunt proiectate filmele:

Portretul Melinei Merkouri/ Πορτρέτο της Μελίνας Μερκούρη

Niciodată, duminica/ Ποτέ την Κυριακή

Hristos răstignit din nou/ Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Topkapı/ Τοπκαπί

Stella/ Στέλλα


Programul proiecțiilor


Duminică, 28 noiembrie, proiecțiile vor fi precedate de un discurs al dlui Marian Țuțui (Centrul Național al Cinematografului) despre cinematograful grecesc și despre personalitatea Melinei Merkouri. Ora 17.00, Sala ”Elvira Popescu”, Institutul Francez.


Evenimentul are loc cu sprijinul prietenesc al Fundației „Melina Merkouri”.

Locul proiecțiilor: Institutul Francez, Cinematograful „Elvira Popescu” (Dacia 77).

Data proiecțiilor: 28 și 29 noiembrie 2010.

Melina Merkouri s-a născut la Atena, în 1920. A studiat teatrul la Facultatea de Artă Dramatică, pe care a absolvit-o în 1944, şi s-a lansat în anul 1949, interpretând rolul lui Blanche DuBois, în piesa de teatru Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams. În 1955, îşi face prima sa apariţie cinematografică, în filmul Stella de Mihalis Kakoyiannis. Filmul a fost prezentat la Cannes, în 1956, prilej cu care Melina l-a cunoscut pe regizorul american Jules Dassin, cel care îi va fi alături întreaga viaţă. În 1960 provoacă o puternică impresie la nivel internaţional, interpretând rolul prostituatei din Niciodată, duminica, film regizat de Dassin, rol pentru care a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, la Festivalul de la Cannes (1960), pierzând Premiul pentru rol principal feminin în favoarea lui Elizabeth Taylor. Melina Merkouri a interpretat numeroase roluri principale în filmele regizate de Jules Dassin: Phaidra (1962), Topkapi (1964) şi A Dream of Passion (1978). Ca om politic, Melina s-a făcut remarcată prin lupta purtată împotriva dictaturii militare instaurate în Grecia. În calitate de ministru al Culturii (1981-1989 şi 1993-1994), a făcut eforturi nenumărate pentru a fi înapoiate Greciei statuile de marmură de pe Parthenon. Prin iniţiativele sale, a adus cultura pe primele pagini ale presei internaţionale. Melina a părăsit această lume în 6 martie 1994, lăsând lumii – și Greciei, în special – viziunile sale drept moștenire de preț.


________________________


Κινηματογραφικό αφιέρωμα

στη Μελίνα Μερκούρη και τον Jules Dassin

Η Εστία Βουκουρεστίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού οργανώνει, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Βουκουρεστίου, κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Jules Dassin.

Προβάλλονται οι ταινίες:

Πορτρέτο της Μελίνας Μερκούρη

Ποτέ την Κυριακή

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Τοπκαπί

Στέλλα

Η εκδήλωση γίνεται με την φιλική υποστήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» .

Χώρος προβολών: Γαλλικό Ινστιτούτο, Κινηματογράφο Elvira Popescu (Dacia 77)

Ημερομηνίες: 28 και 29 Νοεμβρίου 2010

Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920, σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού απ’ όπου αποφοίτησε το 1944 και καθιερώθηκε ως πρωταγωνίστρια το 1949 με το ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά από το έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος». Το 1955 κάνει την πρώτη της συγκλονιστική κινηματογραφική εμφάνιση στην περίφημη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη. Η ταινία προβλήθηκε το 1956 στις Κάννες όπου η Μελίνα θα γνωρίσει το σύντροφό της δια βίου, Αμερικανό σκηνοθέτη Ζιλ Ντασέν. Το 1960 προκαλεί διεθνή αίσθηση με το ρόλο της Ίλια, της καλόκαρδης πόρνης από την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ντασέν, για την οποία τιμήθηκε με Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών (1960), ενώ έχασε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η Μελίνα πρωταγωνίστησε σε πολλές από τις ταινίες του Ντασέν, όπως «Φαίδρα»(1962), «Τοπκαπί» (1964) και «Κραυγή γυναικών» (1978). Η Μελίνα ως πολιτικός διακρίθηκε για τον αγώνα της κατά της δικτατορίας ενώ ως υπουργός Πολιτισμού (1981-1989 και 1993 -1994) για το φλογερό αγώνα της να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Με τις πρωτοβουλίες της έφερε τον πολιτισμό στις πρώτες σελίδες του παγκόσμιου Τύπου. Η Μελίνα «έφυγε» στις 6 Μαρτίου 1994 αφήνοντας πίσω της πολύτιμη κληρονομιά τα οράματά της.

Friday, November 12, 2010

„... și Julieta”



... și Julieta

Spectacol de dans și teatru,

inspirat de piesa omonimă semnată de Akis Dimou

Organizator – Fundația Culturală Greacă din București



Ca urmare a propunerii de parteneriat lansate institutelor culturale străine din România de către Teatrul Naţional Bucureşti, Fundația Culturală Greacă din București organizează, în ziua de 15 noiembrie 2010 (ora 19.00), la Sala Atelier a Teatrului Național din București, spectacolul de teatru și dans …și Julieta, inspirat de piesa omonimă a scriitorului grec Akis Dimou. Participă trupa de dans „Vertige“, condusă de către dna Amalia Strinopoulou, care semnează, totodată, și scenografia acestei reprezentații. Regia îi aparține dnei Afroditi Ioannidou, profesor de artă dramatică și reputată actriță a Teatrului de Stat al Greciei de Nord.


Akis Dimou s-a născut la Amaliada. Și-a făcut studiile universitare la Facultatea de Drept a Universității Aristotelis din Thessaloniki. A debutat în 1995, cu piesa de teatru „… și Julieta”.


…și Julieta

De foarte devreme, copilițe fiind încă, am început să-l visăm… pe Romeo. Îl înveșmântăm în culori care se schimbă cu timpul. Culori calde sau intense, culori romantice sau realiste, raționale sau absurde, culori ale pasiunii… Și așteptăm.

Îl așteptăm pe Unicul, singurul bărbat al cărui farmec, odată întâlnit, ne va face să strigăm: „Dacă nu acesta este alesul meu, atunci cine mai poate fi?“.

Julieta noastră, așa cum o sugerează și textul lui Akis Dimou, și-a trăit visul pasiunii sale într-o căsnicie, în care însăși această pasiune, asemenea unei rozătoare perfide, a făcut-o să se irosească și să se destrame.

Ajunsă deja la maturitate, vârstă la care aducerile-aminte nu mai rănesc cu aceeași intensitate, după ce a încercat zadarnic să trăiască ceva nou, Julieta reînvie amintiri și își pune întrebări despre corectitudine, greșeală, vis, realitate, despre iubire și pasiune, despre rațiune și alegere, despre timp, viață și moarte.


Amalia Strinopoulou

S-a născut la Grevena. Trăiește și își desfășoară activitatea profesională în Thessaloniki și București.

A studiat filologia engleză la Universitatea „Aristotelis“ din Thessaloniki, și dansul, în America.

Este dansator solist, profesor de dans și scenograf.

A înființat trupele de dans „Horokyttaro“ și „Vertige“.

Împreună cu Afroditi Ioannidou, a întemeiat trupa de actorie „Methexi“.


Afroditi Ioannidou

S-a născut, trăiește și își desfășoară activitatea profesională la Thessaloniki.

A studiat teatrul și muzica clasică.

Este actor, regizor și profesor de actorie.

A lucrat ca actriță, timp de treizeci și doi de ani neîntrerupți, la Teatrul de Stat al Greciei de Nord și, în continuare, a colaborat cu trupe de teatru din Thessaloniki.

A regizat peste douăzeci de spectacole.

În ultimii douăzeci de ani, predă arta dramatică, la toate nivelurile de învățământ.

Împreună cu Amalia Strinopoulou, a întemeiat trupa de actorie „Methexi“.


Afroditi Tzovani

Actor la Teatrul de Stat al Greciei de Nord, timp de douăzeci de ani, și la Teatrul Liber, timp de cincisprezece ani, a jucat în piese de Euripide, Aristofan, Plaut, Shakespeare, Mollière, Pirandello, Xenopoulos, Psathas, Anagnostakis etc.

A luat parte la numeroase producții cinematografice și radiofonice după lucrări de Kanellopoulos, Koundouros, Alexakis ș.a.


Coregrafie, aranjament muzical: Amalia Strinopoulou

Regia, imagine: Afroditi Ioannidou


Participă:

Afroditi Tzovani

Ioana Macarie. Dansator și coregraf independent . Spectacole la Teatrul Masca: Una historia de Tango și Iunia (în lucru, regie și coregrafie).

Lelia Marcu. Născută în 1981, la Ploiești. Absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, membră a Companiei PASSE-PARTOUT (Dan Puric). Spectacole:Chicago, Oui Ba Da, Noi, Don Quijote, Royal Fashion.

Fineta Grigorescu. Născută în 1979, la Dr. Tr. Severin. Licențiată în „Arta actorului”, masterand la „Arta interpretarii caracterelor dramatice”. Spectacole:Cântăreața cheală, Unchiul Vanea, Vrăjitoarele din Salem, Pelicanul, Stele pe cerul dimineții, Priveste înapoi cu mânie. Colaborări: Amalia Strinopoulou, Konstantin Mihos, Herman Diephuis. Workshops: Dan Puric, David Esrig, Richard Schechner.

Virginia Negru. S-a născut în Republica Moldova. Studentă la Facultatea de Coregrafie „Gheorghe Cristea”. A participat la workshopuri și dance projects cu Sybrig Dokter și Benno Voohram, Scott Wells, Katrina Eriksson, Catrina Choate, Konstantinos Mihos și Amalia Strinopoulou.

Gina-Alina Patilea. S-a născut în 1982, la Tecuci. A absolvit Facultatea de Arte, Secția Actorie. Spectacole: Rinocerii (regia Cătălina Buzoianu), Lecția (regia Anca Maria Colțeanu). A mai participat în spectacolele: Spune adevărul puterii, Mâncăm împreună, Asediații liberi, Don Juan se întoarce de la război, Folclorik.

Simona Mandache. A absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali. Studiile universitare le-a făcut la Secția de Coregrafie (UNATC). Este în ultimul an de master, Secția Coregrafie. A colaborat cu Catedra UNESCO și cu alte teatre din București.

Florin Munteanu. Are 22 de ani. S-a născut la București și este student în anul al III-lea, la UNATC, Secția de Coregrafie. De la 11 ani face dansuri sportive și a luat parte la numeroase spectacole.






Sponsori:

ROMTELECOM


BANK OF CYPRUS

DIRENT

ALUMIL

Newsletter November



Concert de muzică bizantină, 14 noiembrie 2010

Wednesday, November 10, 2010

Melenia Art Gallery


Talented artists samples”

Vernisaj, Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 19:30

Melenia Art Gallery, Str.Constantin Daniel, nr. 3, Bucuresti.

Melenia Art Gallery trece in noul an expunand sase tineri talentati pictori romani: Maia Oprea, Marius Burhan, Daniel Craciun, Andrei Georgesu, Bogdan Ene, Laurentiu Midvichi.

Lucrarile expuse începând cu data de 18 noiembrie sunt mici mostre de talent menite sa indrume atentia privitorului catre evolutia artistica individuala a acestora si sa-i trezeasca interesul pentru perspectiva creatiilor viitoare.

Stiluri si tehnici variate, lucrari de dimensiuni mici si medii se constituie intr-o combinatie de lucrari propuse ca referinte artistice.

Totodata, in apropierea Craciunului si a Anului Nou preferinta pentru o anumita lucrare se poate transforma intr-un obiect de colectie de arta sau cadou cu valoare artistica.

Durata expozitiei: 18 Noiembrie 2010 - 15 Ianuarie 2011

Program: Marţi -Vineri: 13:00-19:00, Sâmbăta: 12:00-17:00. Duminica si Luni – închis.